19
Vin, Apr

Eveniment

UPDATE 24.11.2020 Ora 14:45

,,La data de 22 noiembrie 2020, Poliția Municipiului Săcele a fost sesizată cu privire la faptul că pe scara unui imobil situat în municipiul Săcele, județul Brașov, se află o persoană de sex feminin decedată.

La fața locului s-a deplasat, de îndată, echipa operativă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele și Serviciului Criminalistic Brașov, care a efectuat cercetarea la fața locului, fiind dispuse toate activitățile procedurale prevăzute în astfel de cauze, identificând persoana decedată ca fiind o femeie, în vârstă de 65 ani.

În urma consultării medicului legist, cadavrul a fost ridicat și transportat de către reprezentanții Serviciului Județean de Medicină Legală Brașov în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei reale a decesului.

Cu ocazia primelor cercetări efectuate în cauză, la data de 22 noiembrie 2020, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “ucidere din culpă”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

La data de 23 noiembrie 2020, ca urmare a rezultatului autopsiei din care a reieșit faptul că decesul femeii a fost violent, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în infracțiunea de "omor".

Conform procedurii legale în vigoare, respectiv în baza art. 56 alin. (3) din Codul de Procedură Penală,  s-a dispus declinarea cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, întrucât în cazul infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 188 Cod Penal ”urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror.”

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Brașov, continuă cercetările în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, identificarea autorului și stabilirea răspunderii judiciare.”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, agent de poliție Nadia Olaru.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Scene șocante, în weekend, în municipiul Săcele!

O femeie a străzii a fost găsită moartă în scara unui bloc din cartierul Electroprecizia.

Inițial, achetatorii au luat în calcul ipoteza potrivit căreia decesul s-ar fi produs pe fondul unei boli incurabile, dar nu au exclus nici varianta omorului. S-au urmat toate procedurile prevăzute de legislația în vigoare, iar autopsia, susțin surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, a indicat, luni, că femeia găsită moartă ar fi fost violată și bătută crunt.

Dosarul penal deschis în acest caz va fi instrumentat de procurorii Parchetului Tribunalului, unde se va face declinare de la Parchetul Judecătoriei.

Polițiștii sunt în alertă pentru capturarea făptașului.

UPDATE Ora 19:40

,,Referitor la informațiile solicitate de către dumneavoastră vă comunicăm faptul că polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt, identificării autorului și luării măsurilor legale ce se impun. Cercetările sunt în curs de desfășurare.”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, agent de poliție Nadia Olaru.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: