20
Sâm, Apr

sursă foto: ro.sputnik.md

Eveniment

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că măsurile de carantinare impuse deja în mai multe orașe și localități dau rezultate.

Din datele pe care le avem acum, mai multe localități intrate în carantină, chiar dacă la început au continuat să crească, acum vedem în unele dintre ele o scădere importantă. Poate la finalul perioadei de carantină să vedem că coboară sub nivelul cu care au început carantina”, a precizat Arafat într-o intervenție la Europa FM.

De asemenea, șeful DSP a mai menționat că raportarea noilor cazuri pe județe se face și în baza adresei la care locuiește persoana respectivă, nu doar adresa din buletin:

A fost la un moment raportarea numai pe baza adresei de buletin, dar la ea s-a adăugat și unde stă persoana respectivă. Toate DSP-urile, nu are nimeni interes să aibă în plus, nu este o plăcere pentru nimeni să introducă o localitate în carantină”, a mai punctat Arafat.

Carantină zonală pentru încă șase localități din jurul Capitalei.

Astfel, localitățile din Ilfov care au intrat în carantină în următoarele 14 zile sunt:

Otopeni

Măgurele, cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju

Corbeanca, cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș

Popești Leordeni

Dobroiești, cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni

Mogoșoaia

Comuna Ciorogârla a fost prima intrată în caratină din județul Ilfov, pe 13 noiembrie în condițiile în care atunci, rata incidenței cazurilor de coronavirus se apropia de 8 la mia de locuitori în această localitate. Aici carantina ar urma să expire pe 26 noiembrie.

Joi, 19 noiembrie, au fost carantinate pentru 14 zile și localitățile Berceni și Clinceni. În cele două comune, ratele incidenței cazurilor de coronavirus au trecut de 10 la mia de locuitori.

Iar vineri, a fost emis ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, din județul Ilfov.

Autoritățile permit tranzitarea localităților carantinate, în baza unei adeverințe de la angajator sau legitimaţiei de serviciu sau declarație pe propria răspundere, pentru a ajunge la destinație, fără însă a staționa în zona roșie. De asemenea, în adeverința de angajator trebuie stabilite căile de circulație pentru tranzit, informează b1.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: