25
Joi, Apr

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Valul II al pandemiei de coronavirus dă semne că scade în intensitate în ţările din Europa. Potrivit analizelor specialiştilor locali, Europa a avut în ultima săptămână o medie zilnică mai mică decât în săptămâna anterioară cu 7-8%.

Evoluţia din Europa vine pe fondul înăspririi măsurilor de combatere a pandemiei, inclusiv introducerea unor măsuri de semi-carantină. Alte ţări, cum ar fi Slovacia şi Austria, au recurs la testarea masivă a populaţiei, măsură care s-a dovedit a fi eficientă şi care a permis chiar ridicarea unor restricţii.

În România, numărul cazurilor înregistrate duminică a fost cu 17,74% mai mic decât duminica trecută. Totuşi, media zilnică în ultima săptămână a fost de 8.337 de cazuri noi, cu 3,24% mai mult faţă de săptămâna anterioară (8.075)

Specialiştii estimează că media zilnică în următoarea săptămână ar urma să fie cu 5-6% mai mică decât săptămâna care s-a încheiat. Pentru ca această scădere anticipată să se concretizeze, ar fi nevoie ca datele anunţate în următoarele zile să arate în felul următor: luni - 4.500-4.600 de cazuri, marţi - 7.700-7.800 de cazuri, miercuri - 9.500-9.700 de cazuri.

Chiar şi în condiţiile unei uşoare scăderi a numărului de cazuri, se estimează că presiunea pe secţiile de terapie intensivă va continua să crească în următoarele două săptămâni, în condiţiile în care aproape zilnic se anunţă noi recorduri în privinţa gradului de ocupare.

Între timp, specialiştii au început să vorbească despre un al treilea val al pandemiei, care ar putea avea loc în primele trei luni ale anului 2021, perioadă care ar trebui să coincidă cu începerea campaniei de vaccinare, informează Stiripesurse.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: