19
Vin, Apr

sursa foto: financialintelligence.ro

Eveniment

Românii care călătoresc în Spania sunt obligaţi de astăzi să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Spaniel.

La sosirea în Regatul Spaniei, autorităţile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau în limba engleză, conform News.ro.

Având în vedere noile condiţii, formularul special care trebuie completat în condițiile generate de noul coronavirus va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

MĂSURI IMPUSE DE AUTORITĂŢILE CENTRALE DIN SPANIA:

Guvernul central spaniol a decretat, începând cu 26 octombrie 2020, starea de urgenţă pe întreg teritoriul Spaniei. Printre măsurile impuse de starea de urgenţă se regăsesc următoarele:

Restricţionarea circulaţiei în intervalul orar 23:00-6:00, cu posibilitatea decalării sau prelungirii acestui program cu o oră, decizie care rămâne la latitudinea fiecărei comunităţi autonome. Insulele Canare sunt exceptate de la măsura privind limitarea circulaţiei pe fondul evoluţiei epidemiologice favorabile din această regiune (incidenţă de sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori).

Reuniunile pe întreg teritoriul Spaniei se limitează la un număr de cel mult 6 persoane.

Comunităţile autonome pot decide închiderea perimetrală a regiunilor sau a municipiilor, precum şi limitarea intrărilor şi a ieşirilor în fiecare regiune.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: