18
Joi, Apr

Eveniment

Cetățenii județului Brașov nu au parte de un sistem sanitar ”sănătos”.

Pandemia a evidențiat și mai mult vulnerabilitatea acestuia.

Marius Dunca, candidatul PSD Brașov la Senat consideră că județul Brașov a fost uitat atât de Guvernul PNL, cât și de autoritățile locale și județene, care nu au alocat fonduri pentru ca brașovenii să aibă parte de servicii medicale de calitate.

”De 30 de ani la conducerea județului și a Primăriei Brașov s-au aflat cei de dreapta: PD,

PD-L, PNL. Pandemia a scos la iveală vulnerabilitatea sistemului sanitar și, totuși, autoritățile locale, județene și cei aflați la guvernare refuză să înțeleagă că sănătatea nu are culoare politică. Din cele 54 de clădiri cu paturi, doar 4 dețin autorizație de securitate la incendiu!

În timpul guvernării PSD s-au investit milioane de euro în județul Brașov: la Maternitatea Brașov, aproximativ 6 mil de euro, la Spitalul Județean investiții în infrastructură, construcție și echipamente-8 milioane Euro, Proiect UPU nou Banca Mondială și Ministerul Sănătății-5 mil Euro, RMN nou-Banca Mondială și Ministerul Sănătății-1.3 mil Euro. Dreapta a închis spitalul municipiului Săcele și, după 6 ani am reușit să redeschidem acest spital în 2017, tot cu ajutorul banilor proveniți de la Guvernul PSD-5 milioane. Spitalul din Zărnești a primit finanțare de 1.7 milioane de lei, iar spitalul din Codlea a primit de la Ministerul Sănătății 1.1 milioane de lei pentru ecograf și aparatul de radiologie. Celelalte spitale au trebuit să se descurce din banii de la bugetul local și aici mă refer la spitalele din Rupea, Făgăraș.

Toate aceste lucruri s-au întâmplat pe timpul guvernării PSD. Consiliul Județean și Guvernul PNL nu s-au gândit la binele brașovenilor, nu au alocat niciun leu pentru investiții sau pentru modernizare.

Cei de la guvernare s-au împrumutat în ultima perioadă cu 100 miliarde de lei, deficitul bugetar s-a dus undeva la 46%, noi l-am lăsat la 34,3%, după 3 ani de guvernare. Banii aceștia nu s-au dus nici în economie, nici în sănătate. S-au împrumutat la o dobândă record pentru a investi în sănătate, dar Brașovul a fost uitat. Președintele Consiliului Județean a considerat că trebuie să alocăm pe proiecte care nu sunt finalizate, deși sănătatea cetățenilor este prioritară.

În anul 2004, profesorul universitar doctor Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, a avut inițiativa dezvoltării la Brașov  a unui centru pentru tratamentul bolnavilor cu tuberculoză multirezistentă. Proiectul  era finanțat de Fondul Global, o organizație internațională care a reușit să aducă sub control probleme de sănătate publică cum ar fi infecția HIV și tuberculoza. Din păcate, nici acest proiect nu s-a materializat din cauza lipsei de implicare a Consiliului Județean.

Guvernul PNL, autoritățile locale, județene nu au făcut nimic pentru sănătatea brașovenilor. Acest guvern este chiar mai periculos decât coronavirusul!” a concluzionat Marius Dunca, candidat PSD Brașov la Senat.

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov

CMF: 11200020


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: