20
Sâm, Apr

sursa foto: BRAȘOV TV

Eveniment

Stratul de zăpadă depus în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă depăşește 7 centimetri în Munţii Rodnei şi 8 centimetri la Rânca.

Mai multe judeţe din ţară, între care și Brașovul, sunt sub Cod galben de ninsori.

,,Drumarii au intervenit cu utilaje ale D.R.D.P Brașov în toate județele din centrul țării, în special în zonele montane unde s-a depus un strat consistent de zăpadă. În acestă dimineață pe drumurile naționale și autostrăzi au intervenit 73 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare și s-au răspândit 222 de tone de material antiderapant.
Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în zonele afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.”
, se precizează într-un comunicat de presă al D.R.D.P. Brașov, remis redacției.

Video găsiți AICI.

UPDATE Ora 15.00

În municipiul Brașov, azi-noapte, au fost mobilizate 24 de utilaje pentru acțiunile de deszăpezire: 16 autocamioane cu lamă și răspânditor de material antiderapant, 6 tractorașe, care au intrat pe străzile înguste din zonele înalte, și 2 utilaje Unimog care au asigurat deszăpezirea pe Drumul Poienii. În total, până la această oră au fost utilizate 90 de tone de material antiderapant, astfel încât să se poată circula în condiții optime și să nu existe riscul apariției de incidente cauzate de înghețarea carosabilului. Pe drumul spre Poiana se acționează și în aceasta perioada, pentru a reduce riscul de accidente. Având in vedere ca in aceasta noapte se anunța temperaturi negative, se va interveni pentru îndepărtarea poleiului. Ca și anul trecut, pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire este asigurată din cele 3 centre, unde există utilaje și depozite de material antiderapant: str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov.

Etapele pentru deszăpezire:

– etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;

-etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;

– etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă., spun autoritățile locale.

sursa foto: antena3.ro

sursa foto: Primăria Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: