29
Vin, Mar

sursă foto: oammrbuc.ro

Eveniment

Webniar destinat IMM-urilor.

Camera de Comerț și Industrie Brașov, împreună cu Camera de Comerț și Industrie Moscova - Comisia pentru Afaceri Externe, organizează în dată de 26 noiembrie, ora 13.00 un webinar destinat IMM-urilor interesate să coopereze la nivel internațional, prin care ne propunem să identificăm oportunitățile de afaceri în mod deosebit cu comunitatea rusă, atât în ceea ce privește schimburile de afaceri, cât și logistica necesară (intermediere, transport, depozitare, modalități de plată).

Context: Masa rotundă este organizată în cadrul acestui WEBINAR în contextul în care evoluția relațiilor economice din ultimii ani dintre Rusia în România este pe un trend pozitiv, considerabil, respectiv volumul cifrei de afaceri inregistrat in anul 2019 din comerțul exterior ruso-român s-a ridicat la 4.615,9 milioane dolari (exporturile din Rusia au însumat 3.472,9 milioane dolari, iar importurile au însumat 1143 milioane de dolari). În același timp, soldul comerțului reciproc, pozitiv pentru Rusia, a fost de 2.329,9 milioane de dolari.

Masa rotundă din cadrul acestui webinar își propune să creeze o oportunitate de dialog deschis pe tema: “RUSIA-ROMÂNIA - MODALITĂȚI DE ADAPTARE A AFACERILOR/ COOPERĂRII LA NOILE REALITĂȚI ECONOMICE” în contextul perspectivelor favorabile pentru evoluţia investiţiilor din Rusia în România, nu numai în sectorul combustibililor şi al energiei, dar şi ținând cont de prezenţa afacerilor româneşti pe piaţa rusă.

Discuția va fi moderată de dl . Suren Oganesovich Vardanyan, Vice-Președinte al CCI Moscova, având că invitat special pe dl. Ambasador Valery Ivanovich Kuzmin .

Se vor discuta următoarele  teme:

• cooperarea comercială externă între regiunile României și Rusiei: interese, strategii, tehnologii;

• localizarea unităților de producție din România și Rusia;

• oportunități logistice pentru dezvoltarea operațiunilor de export-import între România și Rusia;

• direcții prioritare de dezvoltare a cooperării;

• posibilitatea importului-exportului de produse pentru crearea infrastructurii rutiere și a ingineriei de mediu;

• transfer de tehnologie;

• exemple de afaceri.

Evenimentul va fi susținut și de CCI Prahova și CCI Timiș și așteptăm cu interes implicarea comunităților de afaceri și universitare/ științifice din Brașov, Prahova și Timiș.

Evenimentul se adresează companiilor din România care au interes de dezvoltare la international, mai precis pe piața rusă.

Unde?
ONLINE - pe platforma ZOOM

Când?
26.11.2020 - ora 13.00

Înscrierile se fac până în data de 25.11.2020 prin completarea formularului online: https://bit.ly/2IEXxeW

Informații suplimentare la https://mostpp.glueup.ru/event/1072/

Participarea este GRATUITĂ.

Persoana de contact:

Luisa Palos | Departament Marketing & PR

E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon 0728 13 77 27

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: