20
Sâm, Apr

sursă foto: Centrul Cultural Reduta

Eveniment

Fotografii unice realizate de participanții Concursului Național de Fotografie Etnografică „Oameni și datini”.

Centrul Cultural „Reduta” prin Serviciul Cultură Tradițională, a organizat în perioada 15 septembrie - 5 noiembrie 2020, cea de-a VI-a ediţie a Concursului Național de Fotografie Etnografică „Oameni și datini”,  fiind împărțit pe două secțiuni:

SECȚIUNEA I – PORTRET (personaj surprins într-un anumit context)

SECȚIUNEA A II-A – MOMENT ETNOGRAFIC

,,În concurs au fost acceptați peste 60 de fotografi din 15 județe ale țării și din București, fotografiile trimise având caracter etnografic, din domeniul culturii tradiționale materiale și imateriale - obiecte de patrimoniu cultural tradițional.

Au fost surprinse în imagini alb-negru și color, atât obiceiuri tradiționale, costume populare, portrete, cât și ocupații tradiționale, arhitectură tradițională din diferite zone ale țării, pornind din Suceava până în Bihor  și din Maramureș până în Alba’’, comunică Adrian Vălușescu, manager interimar al Centrului Cultural Reduta.

În data de 9 noiembrie 2020 a avut loc etapa de jurizare  a Concursului Național de Fotografie Etnografică ,,Oameni și datini".  Juriul format din dr. Ioan Praoveanu - etnolog, Mihaela Modâlcă - artist plastic,  Vlad Dumitrescu -fotograf profesionista  ținut cont de următoarele criterii: încadrarea în tematica concursului, calitatea tehnică de fotografiere, claritatea transpunerii mesajului atât vizual, cât şi în titlul fotografiilor, creativitatea şi originalitatea.

MARELE PREMIU ,,OAMENI ȘI DATINI” în valoare de 700 lei a fost câștigat de Kuti Zoltán Hermann din Miercurea Ciuc cu fotografia ,, Privire în trecut’’, fotografie realizată în septembrie 2017, în satul Fitod, judeţul Harghita.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: