16
Mar, Apr

Antena 3

Eveniment

     Zeci de păsări au fost sacrificate din cauza suspiciunii de gripă aviară în Prahova, într-o gospodărie care aparţine unui primar, după ce analizele de laborator au ieşit pozitive. Alerta a fost declanșată după ce mai multe păsări au fost găsite moarte. Deocamdată este vorba despre un caz izolat, iar specialiștii DSV Brașov spun că în județul nostru nu sunt motive de îngrijorare.

     Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova, medicul veterinar din zonă s-a prezentat la finele săptămânii trecute cu o gâscă moartă, propietarul anunţând că a găsit mai multe păsări moarte în gospodăria din Loloiasca, judeţul Prahova. Analizele de laborator au fost făcute imediat iar buletinele au ieşit pozitive. Există deocamdată doar suspiciunea de gripă aviară. Autoritățile așteaptă confirmarea de la Institutul de la Bucureşti, unde au fost trimise  probele. Cazul este unul izolat. Momentan la Brașov se pare că nu există probleme. ,, În Brașov situația actuală nu implică sub nicio formă o contaminare cu virusul gripei aviare. Toate unitățile crescătoare de păsări, mă refer la activitatea intensivă, și-au luat toate măsurile de precauție prin respectarea măsurilor de biosecuritate. Facem determinări, facem investigații. În momentul de față avem o situație de liniște. ,, a declarat Dorin Enache, director DSV Brașov.

     În urma rezultatelor obținute în primă fază, reprezentanții DSV Prahova au sacrificat 15 gâște și 20 de rațe. Situația din judetul nostru este atent monitorizată de specialiștii DSV Brașov.
 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: