29
Vin, Mar

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, sub autoritatea Instituției Prefectului, au continuat, la data de 27 octombrie 2020,  verificările în ceea ce privește modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Totodată, activitățile de verificare sunt adaptate de către polițiștii brașoveni în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, polițiștii brașoveni au verificat 155 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au legitimat peste  2200 de persoane, au verificat peste 200 mijloace de transport persoane și aproximativ 300 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 264 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 262 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică.  

 Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 27.500 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat peste 2100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit 3 dosare penale, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au legitimat 50 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 52 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, au verificat 51 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 76 de locații, aplicând 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 48 de persoane, au verificat 25 de locații și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 500 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Scopul forțelor de ordine, care desfășoară astfel de activități de verificare, nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, ci, înainte de toate, conștientizarea faptului că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă, nu va fi tolerată nicio abatere de la normele legale în vigoare.

Solicităm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate zonele unde această măsură este obligatorie și să respecte toate prevederile legale impuse în această perioadă.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19., spun polițiștii brașoveni.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: