29
Vin, Mar

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Un fals polițist a fost reținut de anchetatorii brașoveni pentru „tentativă la înșelăciune” si „trafic de influență”.

,,Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 26 octombrie 2020, reținerea preventivă a unui suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la înșelăciune” si „trafic de influenta”.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, în cursul lunii octombrie 2020, suspectul reținut s-a prezentat în calitate de polițist unei persoane aflată în autoizolare după care i-a solicitat o sumă de bani pentru a-şi trafica influenta asupra unor  funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, pentru ca suspectul şi aceşti funcţionari să nu ia măsurile legale vizând încălcarea măsurilor de autoizolare de către acea persoană.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Precizăm că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se precizează într-un comunicat de presă al procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: