20
Sâm, Apr

Eveniment

Premierul Ludovic Orban a explicat, luni, că deocamdată nu este cazul unor restricții pe timp de noapte, cel puțin până nu vor fi evaluate rezultatele acestor măsuri în alte țări unde au fost deja aplicate.

,,V-am spus! Când vom avea ceva de anunțat pe tema asta, vă vom anunța. Deocamdată, pe de o parte, vrem să vedem efectele în alte țări, vrem să vedem dacă există efecte. Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură, în special adolescenții sunt cei mai activi după ora 23,00.

Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante. Trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, instituțiilor de spectacole, cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor, sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și care noi considerăm că vor genera efecte.

,,În București nu a mai crescut numărul de cazuri”

De fapt, se vede la București că, deocamdată, suntem pe un platou. Nu a mai crescut numărul de cazuri. 

Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private. Nunți, botezuri, mese festive, sărbători în spații de evenimente sau în restaurante, pentru că, pe primul loc ca și cauză a infectării, erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice.

De luni, municipiul Brașov este în scenariul roșu

Municipiul Brașov este, de luni, în scenariul roșu. Rata de infectare a depășit 3 azuri la o mie de locuitori. Drept urmare, școlile nu vor mai organiza cursuri față în față, ci doar online.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: