18
Joi, Apr

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

UPDATE

Polițiștii au anunțat, în urmă cu scurt timp, faptul că au aplicat amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, după ce Marcel Cioacu, Mihai Tudose, dar și alte 9 persoane au mers într-un restaurant și au stat la masă fără să respecte regulile sanitare impuse de autorități.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Marcel Ciolacu a fost surprins, sâmbătă, în timp ce sfida regulile de protecție sanitară.

Liderul PSD a stat la masă cu încă 10 persoane, la restaurantul unei pensiuni din Buzău, potrivit Realitatea PLUS.

„În urma unor sesizări, cu privire la eventuale încălcări ale normelor sanitare în vigoare în incinta unei unități turistice din județul Buzău, un echipaj de poliție s-a deplasat la locația indicată, pentru a face verificări în sensul celor sesizate și pentru a lua măsurile legale în situația confirmării celor semnalate. La momentul sosirii la adresă, polițiștii au constatat că în interiorul incintei se aflau 3 persoane și alte 3 erau în afara spațiului închis. S-a constatat că parte din personal nu respecta întocmai măsurile de protecție individuală. Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Având în vedere și imaginile apărute în spațiul public, polițiștii continuă verificările pentru a stabili cu exactitate derularea activităților la locația operatorului economic și dispunerea măsurilor legale care se impun”, au transmis oficialii I.P.J. Buzău.

Potrivit realitatea.net, Marcel Ciolacu a fost contactat de un polițist al I.P.J. Buzău, pentru a pune la dispoziția autorităților datele celor prezenți la masă.

Potrivit legii, cel mult 6 oameni pot sta la aceeași masă.

„Noi ne-am întâlnit... Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am așezat toți la o masă. (...) Lucrurile nu au fost așa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele...”, a declarat Lucian Romașcanu, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS.

Purtătorul de cuvânt al PSD a relatat că situația a fost verificată și de echipajul de poliție chemat la restaurant, care nu a constatat o neregulă, pentru că, dacă ar fi fost, ar fi fost aplicată o sancțiune.

„Furnizorul acestei fotografii... a sunat la 112. (...) A venit un echipaj de poliție. Atâta timp cât a fost echipajul... Au venit, s-au lămurit. (...) Deci, dacă era de sancționat, ar fi fost sancțiune”, a mai explicat Lucian Romașcanu, în intervenția telefonică de la Realitatea PLUS.

Romașcanu a mai spus și că regretă acest incident și că îndemnul pentru populație este să se respecte regulile de protecție date de autorități pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: