30
Lun, Nov

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Ziua Armatei României, instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, este sărbătorită, în fiecare an, la 25 octombrie.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.

„Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public”, au transmis oficialii MApN.

MApN aminteşte că în campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă. „După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Apărării Naționale.