25
Joi, Apr

sursa foto: Poliția Locală Brașov

Eveniment

Polițiștii locali din Brașov îi atenționează din nou pe cei care depozitează la întâmplare gunoaiele.

,,Identificarea zonelor insalubre și rezolvarea acestor situații ce constituie risc pentru sănătatea publică, reprezintă, pentru Poliția Locală prin agenții de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului, o permanentă preocupare.

Acesta este principalul motiv pentru care sunt efectuate frecvent verificări în Municipiul Brașov pentru a sesiza zonele contaminate cu diverse reziduuri, dar și pentru a monitoriza terenurile acum salubre, dar care au istoric în privința depozitelor acumulate în timp. Astfel, în urma controalelor în teren au fost identificate o serie de terenuri pline de gunoaie menajere sau deșeuri provenite din constructii, suprafețe care au fost salubrizate de proprietari în baza demersurilor inițiate de către polițiștii locali.

În această situație au fost areale situate în proximitatea zonelor locuite sau populate din str. Ciceu, str. Pictor Luchian, str. Plopilor, str. Plevnei, zona pieței de gros Stupini, etc. În ultima perioadă, agenții specializați pe domeniul de protecția mediului au închis (rezolvat) toate dosarele ce au abordat situații de acest gen, după salubrizarea și igienizarea terenurilor în cauză. Vorbim despre 47 de astfel de spețe soluționate de către lucrători din cadrul Poliției Locale Brașov, care au emis 138 de somații pentru salubrizarea terenurilor din Brașov lăsate în paragină, invadate de buruieni, pe care s-au constituit și depozite de gunoaie. Aceia dintre proprietari care nu s-au conformat notificărilor, cinci la număr, au primit sancțiuni conform OUG/2005 privind protecția mediului, în valoare totală de 84.000 de lei.

În acest moment, polițiștii locali identifică procedurile legale pentru soluționarea unor situații mai complicate, ținând cont de complexitatea cazurilor în care proprietarii terenurilor insalubre sunt persoane juridice aflate în procedură de faliment. În aceste spețe, agenții au luat legătura cu lichidatorii judiciari, pentru că formalitățile, privind valorificarea patrimoniului societăților comerciale dizolvate vizate, sunt greoaie și de lungă durată.

Pe agenda de lucru a celor de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului se află alte 21 de dosare pentu soluționare, ultimul intrat în atenția agenților vizează un teren insalubru, transformat într-un adevărat focar de infecție, în cartierul Tractorul. Astfel, a fost identificată o zonă în proximitatea terminalului RAT Brașov, loc unde și-au făcut culcuș mai multe persoane, care au domiciliul, conform documentelor de identitate, în Sfântul Gheorghe, Araci și Rupea. Acestea și-au încropit și un acoperiș deasupra capului din câteva construcții provizorii, depozitând tot felul de deșeuri pe terenul invadat de buruieni. Cei șase adulți au fost îndrumați să se deplaseze către localitațile de care aparțin. De asemenea, polițiștii locali l-au identificat pe proprietarul terenului și l-au somat, ca în termenul impus, să își degajeze arealul de construcții, gunoaie și de bălării, transformând arealul, aflat în preajma unei zone populate, într-un adevărat focar de infecție. Polițiștii locali vor reveni în control, iar în cazul în care proprietarul nu se conformează dispozițiilor din notificare, vor fi aplicate măsurile legale de, până la remedierea situației.”, se precizează într-un comunicat al polițiștilor locali din Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: