18
Joi, Apr

Eveniment

PSD Brașov a definitivat lista pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Iată candidații:

Senat:

1.           Dunca Marius-Alexandru

2.           Toanchină Marius-Gheorghe

3.           Henegar Ioana-Adriana

4.           Dan Vasile-Bogdan

5.           Alecu Ștefan

Camera Deputaților:

1.           Rasaliu Marian-Iulian

2.           Predescu Ana-Loredana

3.           Pătrașcu Lucian

4.           Popa Răzvan

5.           Crivineanu Alexandra-Ioana

6.           Guzun Alexandru

7.           Barbu Gabriel

8.           Vlaicu Luminița-Ioana

9.           Cudrici Sorin-Răzvan

10          Răducanu Andrei

11          Potea Marius Valentin

În mod surprinzător, de pe liste lipsesc Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene, și doctorul Florin Orțan, senator și șef al Secției Cardiologie Intervențională a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov. Acesta din urmă nu figurează pe listele PSD Brașov deși, la nivel național, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a promovat pe liste doctori, unii chiar controversați.

În aceste condiții, reporterul Brașov TV a discutat cu unul dintre membrii marcanți ai PSD, care nu mai figurează pe scena politică, iar acesta a comentat, cu un gust amar: „Am auzit și eu. Marcel Ciolacu i-a spus NU celui mai bun om din PSD Brașov, să fie clar! Roxanei Mînzatu!” Întrebat ce-i lipseșe acesteia, ca să fie în grații, răspunsul nu mai are nevoie de niciun comentariu: „Nimic! Chiar nimic, dar…”

Contactată telefonic în această seară, Roxana Mînzatu a declarat pentru brasovtv.com: „Nu pot gira o astfel de listă. Am vorbit cu conducerea națională a partidului, dar a avut o altă abordare. Rămân alături de PSD.”

Roxana Mînzatu a fost numită, în iunie 2019, ministru al Fondurilor Europene. Este este licențiată în științe politice în limba engleză, iar din decembrie 2016, este deputat de Brașov în Parlamentul României. Este  specializată în atragerea de fonduri europene nerambursabile, după o perioada de câțiva ani în care a fost consultant în domeniu și manager de proiecte.

În prealabil, a fost consilier de integrare în Ministerul Integrării Europene.

În anul 2015, a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene și ulterior a devenit președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Ca deputat al PSD în Parlamentul României, a avut 63 luări de cuvânt în 44 ședințe și 81 de propuneri legislative inițiate, dintre care 24 au devenit legi.

Între principalele proiecte legislative în care s-a implicat se numără Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – prin amendamente dedicate salarizării din fonduri europene sau creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor, fiind unul dintre principalii promotori ai acesteia.

Roxana Mînzatu a mai promovat în Parlament amendamente la Legea adopției și la legile vizând programul de finanțare guvernamentală StartUp Nation., potrivit mfe.gov.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: