19
Mar, Mar

sursă foto: ARHIVA

Eveniment

După ce ieri au fost înregistrate 247 de noi cazuri de COVID-19 în județul Brașov, astăzi autoritățile au convocat ședință de urgență.

Directoarea DSP Brașov, dr. Andrea Neculau a avut o întâlnire cu toți managerii spitalelor din județ pentru a reevalua capacitatea spitalelor de a gestiona situația epidemiologică.

"Sunt cazuri din ce în ce mai multe, ne confruntăm cu provocarea de a reorganiza munca noastră în așa fel încât să putem gestiona situația cât mai bine. O preocupare a Direcției de Sănătate Publică este de a creea puncte de triaj și în pre-spitale în așa fel încât să reducem presiunea de pe camerele de gardă ale spitalelor principale. Sfătuim în acest sens populația să discute cu medicii lor de familie pentru a exista un triaj eficient al greutății simptomelor și prezentarea la camerele de gardă să se facă doar în condițiile în care simptomele sunt grave", a declarat directoarea Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau.

Cu ajutorul medicilor de familie, pacienții se pot programa pentru o testare COVID-19 la domiciliu.

În ceea ce privește situația locurilor existente din spitale pentru pacienții COVID-19, dr. Andrea Neculau a declarat: "Am reușit să mai creștem capacitatea de locuri COVID cu încă 20 de locuri la spitalul din Făgăraș".

În aceste momente, toate cele 28 de paturi ATI existente la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov sunt pline.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: