19
Vin, Apr

Eveniment

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență suspendă activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice la Colegiul Național Aprily Lajos din Brașov și în unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile Victoria, Mândra și Sânpetru, localități în care incidența cumulativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2 a depășit valoarea de trei la mia de locuitori.

 

,,În ședința de astăzi, 12.10.2020, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a suspendat, pentru 14 zile, activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice la Colegiul Național Aprily Lajos din Brașov și în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza localităților Victoria, Mândra și Sânpetru.

Hotărârea a fost luată, în cazul Colegiului Național Aprily Jajos, datorită depistării a trei cazuri de infectare cu SARS-CoV2 iar în cazul unităților școlare de pe raza celor trei localități, datorită depășirii limitei de trei la mia de locuitori a incidenței cumulative a cazurilor de infectare. Această măsură presupune trecerea în scenariul roșu - cursuri exclusiv online -  pentru toți elevii și profesorii din aceste unități școlare.

Măsura vizează, pe lângă Colegiul Național Aprily Jajos, încă 10 unități școlare și un club al elevilor de pe raza celor trei localități, cu un număr de 2.497 de elevi și 129 de cadre didactice, a căror activitate ce presupune prezența fizică se suspendă pentru 14 zile calendaristice, începând cu data de 12.10.2020.

Având în vedere faptul că Grădinița cu Program Normal 'Aprily Lajos' Brașov funcționează într-o altă clădire, activitatea în această unitate continuă după scenariul galben. 

Cu această nouă măsură, numărul unităților școlare a căror activitate a trecut în scenariul roșu a ajuns, în județul Brașov, la 24, cu impact asupra a 6.920 de elevi și 346 de cadre didactice.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.Ș.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: