24
Mie, Apr

Eveniment

Oameni zgribuliți de frig, zăpadă cât cuprinde și un peisaj de basm! În câteva cuvinte, a venit iarna și la Brașov! Ninsoarea și-a făcut de cap și a acoperit cu un strat consistent de zăpadă străzile din municipiu și din județ. Chiar și așa, condițiile meteo extreme nu au produs evenimente neplăcute. 

În tot județul Brașov a nins abundent în noaptea de joi spre vineri. Astfel că, de dimineață s-a circulat în condiții de iarnă, dar nu a fost niciun blocaj în trafic. Drumurile au fost curățate încă de la primele ore ale dimineții. Cele două firme de deszăpezire au acționat cu 33 de utilaje.

"Vectra Service dispune pentru acest contract de 23 de utilaje și autospeciale. Stocul de sare era, ieri, undeva în jur de 1.300 de tone. S-a acționat foarte mult, iar acum avem pe stoc 600 de tone. De mâine vom mai achiziționa sare pentru că prognoza meteo pentru lunile ianuarie și februarie  e destul de rea", a declarat Marius Tomescu, director mecanizare Vectra. 

Prefectura și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost în alertă toată noaptea trecută. S-a intervenit și în județ pentru îndepărtarea stratului proaspăt depus de zăpadă. Autoritățile sunt pregătite pentru orice intervenție. Niciun drum național sau județean nu a fost blocat.

Cu 52 de utilaje s-a intervenit și în județ, încă de la 5 dimineața. Și pentru această noapte la Brașov se anunță temperaturi scăzute, de sub minus 25 de grade celsius 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: