16
Mar, Apr

SURSA: extras Hotărârea B.E.C. Brașov 81/20.09.2020 și portal.just.ro

Eveniment

Sentorul brașovean Marius Dunca lansează un atac dur la adresa unora dintre liberali, în contextul alegerilor din 27 septembrie.

Acesta spune că, în tabăra liberală, fie este vorba despre condamnări vechi, fie despre cauze aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Mai exact, el trage un semnal de alarmă și se întreabă, în condițiile în care nu este vorba despre nimic ilegal, nu cumva este imoral? După modelele țărilor din vest și nu numai, la cea mai mică suspiciune care planează asupra unei persoane care ocupă o funcție publică, sau țintește o astfel de poziție, se retrage până la lămurirea situației.

În privința unora dintre liberali, spune social-democratul brașovean, se întâlnesc următoarele situaţii:

NU ESTE ILEGAL, DAR NU CUMVA ESTE IMORAL?

  • Liviu COCOȘ condamnat pentru ILEGALITĂȚI CU LOCUINȚE ANL, însă a intervenit reabilitarea;
  • Mihai DONȚU - condamnat pentru UCIDERE din culpă, însă nu i s-a interzis să dețină funcţii publice;
  • Adrian GABORjudecat pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor ALCOOLICE, însă nu a fost pronunţată o sentinţă definitivă prin care să i se interzică să ocupe o funcţie publică.
  • Vasile UNGUREANUcercetat pentru fapte de CORUPȚIE, însă nu a fost pronunţată o sentinţă definitivă care să îi interzică să candideze la o funcție publică.

Chiar n-au liberalii în curtea proprie oameni nepătați? Este întrebarea la care social-democrații brașoveni așteaptă un răspuns dar, până când îl vor primi, le  lansează o provocare liberalilor din Brașov: să semneze declarații de integritate. Social-democrații brașoveni își asumă, astfel, faptul că niciunul dintre ei nu e certat cu legea. ,,Iniţiativa are rolul de a trage un semnal de alarmă cu privire la nevoia oamenilor de a cunoaşte integritatea liberalilor care le cer încrederea şi votul. Noi avem numai profesionişti, specialişti în domeniile lor de activitate, oameni care au făcut performanţă şi cu care ne mândrim. Semnăm această declaraţie nu faţă de partid, ci faţă de braşoveni, faţă de oamenii cărora le cerem votul.", a spus senatorul Marius Dunca, într-o conferință de presă.

Prezumția de nevinovăție ființează până când magistrații vor pronunța sentințe definitive.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: