20
Sâm, Apr

sursa foto: pixabay.ro

Eveniment

Vremea va fi frumoasă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil în sud-estul țării și mai mult senin în rest.

Luni, vremea va fi frumoasă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil în sud-estul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 și 17 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 1 grad. Cu totul izolat în depresiunile intramontane vor fi condiții de ceață.

Marți, vremea se va menține frumoasă și caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil în sud-estul țării și la munte și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei, local și în Moldova. Temperaturile maxime vor fi de la 22...23 de grade pe litoral și în depresiunile Carpaților Orientali, până la valori în jur de 29 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 16 grade. Dimineața și noaptea, în depresiunile intramontane, izolat vor fi condiții de ceață.

Miercuri, vremea va fi caldă pentru această dată în toate regiunile, chiar călduroasă după-amiaza în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, unde mai ales spre seară și noaptea, pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului, în cea mai mare parte a Moldovei și în zonele de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

Joi, vremea se va menține caldă, local călduroasă după-amiaza în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, nord-vestul, centrul țării, precum și în zonele de munte, unde izolat se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi de la 7...8 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 18...19 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

De vineri până duminică: în prima zi a intervalului vremea va fi caldă, apoi se va răci în special în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: