19
Vin, Apr

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Persoanele care refuză să poarte măști în zonele rurale din Indonezia primesc o pedeapsă nouă din partea autorităților locale – ei trebuie să sape gropi pentru victimele Covid-19, relatează CNN.

Autoritățile locale indoneziene speră că această pedeapsă i-ar putea empatiza pe cei care nu vor să poarte măști și îi va face să se gândească la rolul pe care trebuie să îl aibă în oprirea pandemiei de coronavirus.

Trei bărbați de vârstă de mijloc și cinci minor din districtrul Cerme, în Java de est, au primit noua pedeapsa după ce au fost prinși fără mască în data de 9 septembrie, au comunicat autoritățile. Purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie în toată Indonezia.

În condițiile în care numărul cazurilor a început să crească din nou în ultimele luni, guvernul indonezian a adoptat o lege, în iulie, prin care oamenii devin obligați să poarte măști în spații publice, însă a lăsat autorităților locale prerogativa stabilirii pedepselor pentru încălcarea ei.

Nu este clar însă dacă aceste tipuri de pedepse au mărit numărul celor care se conformează și poartă mască în Indonezia în contextul în care țara nu a reușit să își aplatizeze curba infectărilor, iar numărul celor care se îmbolnăvesc continuă să crească, potrivit digi24.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: