23
Mar, Apr

Eveniment

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la baza militară de la Capu Midia, la ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete Patriot, că România este mai sigură cu aceste rachete pe teritoriul ei, iar cetăţenii români sunt mai bine apăraţi.

"Sunt onorat să fiu prezent astăzi, într-un moment pe care-l consider istoric, momentul în care pe teritoriul României soseşte primul sistem de rachete Patriot. Este un moment pe care, vă spun sincer, îl aşteptam de mult şi este bine că s-a petrecut şi sunt foarte fericit pentru că se petrece în mandatul meu de premier", a spus Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a subliniat că sistemul de rachete Patriot este unul cu rezultate excepţionale dovedite în acţiuni de luptă, ţara noastră fiind mai sigură cu aceste sisteme sol-aer pe teritoriul ei.

"România a decis şi îşi respectă angajamentul de a aloca 2% din Produsul Intern Brut pentru cheltuielile de apărare, pentru realizarea acestui program de înzestrare. În cadrul programului de înzestrare, sistemul de rachete Patriot este extrem de important, este un sistem de rachete sol-aer, care este de o complexitate şi un grad de tehnologie fără precedent şi cu rezultate excepţionale dovedite în acţiuni de luptă. România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul României, cetăţenii români sunt mai bine apăraţi", a declarat Orban, potrivit digi24.ro.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: