24
Mie, Apr

sursa foto: stopinfractori.ro

Eveniment

6 șoferi care au încălcat legea, sâmbătă, sunt cercetați penal de polițiștii și procurorii brașoveni.

1.,,Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furtul în scop de folosință” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 12 august 2020, în jurul orei 19.30, un bărbat în vârstă de 32 ani, care conducea un autoturism pe str. Simeria din municipiul Braşov, în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 4, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a acroşat un autoturism ce era parcat.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul în cauză, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul ar fi fost sustras de la proprietar, fără acordul acestuia, cu scopul de a-l folosi fără drept.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

2.Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Rupea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, polițiștii rutieri au depistat în trafic, o tânără în vârstă de 26 ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Norvegia, pe DC22, pe raza localităţii Dăişoara, judeţul Braşov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliţiei Române, cadrele de poliţie au constatat faptul că tânăra în cauză, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

3.Polițiști din cadrul Poliției Oraşului Zărneşti efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 12 septembrie 2020, în jurul orei 03.10, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, care conducea un autoturism pe str. Celulozei din localitatea Zărneşti, judeţul Braşov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,71 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost transportat la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

4.La data de 12 septembrie 2020, în jurul orei 22.30, polițiști rutieri din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov, au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 26 ani, care conducea un autoturism pe str. Poiana Ursului din staţiunea Poiana Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,68 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “ conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

5.La data de 12 septembrie 2020, în jurul orei 23.20, polițiști rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Codlea, au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 32 ani, care conducea un autoturism pe str. Primăverii din municipiul Codlea, judeţul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,55 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “ conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

6.Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Braşov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 12 septembrie 2020, în jurul orei 02.05, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 36 ani, care conducea un autoturism pe str. 13 Decembrie din municipiul Braşov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,73 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost transportat la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei., se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: