18
Joi, Apr

Eveniment

Fiecare hypermarket şi supermarket are astăzi de două ori mai puţini angajaţi ca în 2008. Numărul mediu de salariaţi per magazin a scăzut de la 102,la 43, în perioada 2008-2015. 

În cele aproape 1.700 de hipermarketuri, supermarketuri și magazine de tip discount din comerțul modern erau angajați la finalul anului trecut aproape 72,000 de salariați, potrivit datelor publice. 

Numărul de angajați aproape s-a dublat în în perioada 2008-2015, în timp ce numărul de magazine a crescut de peste patru ori. Astfel, numărul mediu de salariați per unitate a scăzut la mai puțin de jumătate.

Dintre cele zece rețele analizate de Ziarul Financiar, opt sunt pe minus la indicatorul angajați per magazin. Brașovul are 46 de magazine ale rețelelor mari de comerț - hypermarket-uri și unități de proximitate. 

După Bucureşti, Braşov şi Constanţa sunt oraşele care au atras cele mai multe investiţii ale retailerilor străini.  Comerţul modern este unul dintre ce­le mai importante sectoare din eco­no­mie, cu afaceri totale de 10 MILIARDE de  euro anual.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: