29
Vin, Mar

Eveniment

Mariana Câju, care în ultimul an a condus Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal din Făgăraş, trage un semnal de alarmă după ce un medic cu handicap a fost transferat și, practic, obligat să lucreze în Spitalul Clinic de Neurologie și Psihatrie din Brașov.

,,Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov are mai multe pavilioane. Pavilionul central se află în centrul istoric al orașului Brașov. Acesta a fost inclus în lista spitalelor suport COVID-19 și în prezent tratează cazurile de COVID-19 deși este un spital de monospecialitate care tratează pacienții cu afecțiuni neurologice și o parte din pacienții cu afecțiuni psihiatrice.

În acest pavilion nu există specialitatea boli infecțioase. De când spitalul a fost trecut pe lista spitalelor suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2 au fost aduși din alte spitale medici infecționiști. Toți acești medici au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.

În urmă cu o săptămână, a fost detașat de către DSP încă un medic infecționist de la Spitalul Municipal Făgăraș.

Medicii de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov mi-au solicitat, în calitatea mea de Președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș să fac toate demersurile pentru a salva această persoană prin întoarcerea ei la Spitalul Municipal Făgăraș.

Acest medic detașat, având un handicap la nivelul membrelor, nu poate respecta condițiile impuse pentru echiparea și dezechiparea necesară tratării cazurilor COVID-19 și prezintă un risc maxim de infectare, punându-i-se viața în pericol.

Solicit conducerii D.S.P. să ia măsuri urgente în vederea detașării unui alt medic infecționist la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov și retrimiterea medicului cu handicap la nivelul membrelor la spitalul unde își desfășoară activitatea, salvându-i-se astfel viața.

Tot la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov se fac ture de câte 7 zile în care tot personalul medical care intră la pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt izolați în spital.

Acestea sunt condițiile de igienă pe care le au medicii și personalul medical care ies din turele de COVID-19. Acesta este dușul pe care îl folosesc 30 de persoane pe zi, persoane care îngrijesc bolnavii înfectați cu virusul SARS-CoV-2.

Solicit Președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, care are în subordine și acest spital, să conștientizeze dezastrul la care a ajuns sistemul de sănătate județean, reprezentat în majoritate de spitalele aflate în subordinea sa și să oprească acest atentat la viața cetățenilor Județului Brașov pentru că, din cauza conducerii deficitare a Sănătății din Brașov, se face singurul vinovat pentru situația grea în care se află Județul Brașov în această criză pandemică.”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Mariana Câju.

UPDATE

Conducerea Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie reacționează, prin intermediul unui comunicat de presă, în urma acuzațiilor Marianei Câju:

,,Cu privire la declaratiile facute in presa de D-na Mariana Caju, in calitatea sa de presedinte al Consiliului de Administratie din Spitalul "Dr. Aurel Tulbure”, Fagaras  si de candidat independent la functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov, ca manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie din Brasov, intr-un demers apolitic, am urmatoarele de declarat:

- imaginile publicate reprezinta o reparatie de urgenta realizata la subsolul spitalului pentru a inlocui un traseu de conducta fisurat in planseu; cred ca si la spitalul de Fagaras au loc astfel de reparatii, doar ca nimeni nu a considerat oportun sa valorifice politic si electoral moloz, picamere, ciocane si tevi….

- spitalul nostru trateaza patologie Covid in limita lui competenta in colaborare cu reteaua de unitati Covid din Judetul Brasov; peste 420 pacienti au fost internati in spital in aproape 4 luni de activitate. A tratat si 4 pacienti provenind din Tara Fagarasului, transferati din spitalul dvs. , unii dintre ei intr-o stare destul de grava, acceptati dupa discutii colegiale cu medicii de acolo. Am acceptat, am tratat, nu am intrebat despre anchete epidemiologice si locul contaminarii……

- cred ca faceti referire la singurul medic contaminat in cadrul unitatii de 600+ paturi. Este adevarat, dar dvs ca fost presedinte al Comisiei de Sanatate din cadrul Consiliului Judetean trebuie sa cunoasteti faptul ca este obligatorie continuitatea actului medical in conditiile in care un membru al echipei medicale devine indisponibil prin boala. De aceea au fost facute solicitari catre DSP Brasov, pentru detasarea unui alt medic de boli infectioase.

- demersurile salvatoare de care pomeniti  nu va intra in atributii…asta daca nu cumulati si functia de director medical al Spitalului "Dr. Aurel Tulbure”; constat din afirmatiile dumneavoastra sincere o politizare demna de Fagarasul feudal….

 

- acesta salvare de care pomeniti, nu este dorita de medicul de boli infectioase. Va aflati din punct de vedere politic intr-o situatie de viol…Nu ati luat legatura cu el, nu cunosteti faptul ca face garzi la Spitalul de Boli Infectioase,  faceti afirmatii foarte grave despre imaginea si capacitatea profesionala a unui profesionist in sanatate care deserveste doua unitati sanitare Covid. Pentru aceste afirmatii ar trebui sa-i cereti scuze publice….nu sa imbracati blana de oaie invocand salvarea vietii….”, se precizează în comunicatul de presă remis redacției.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: