25
Joi, Apr

sursă foto: cepu.ro

Eveniment

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov anunţă lansarea spre consultare a Proiectului de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului Național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii, finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.

Obiectivul ProgramuluiNațional de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilormicișimijlocii este creștereacompetitivității IMM-urilordinRomâniaprin:

- dezvoltareaunorproduse/servicii/aplicațiiinovativedindomeniultehnologieiinformațiilorșicomunicațiilor (TIC) care săvinăînsprijinul IMM-urilorșiautoritățilorpublice, urmărindu-se finanțareaunorproduse/servicii/aplicații TIC inovative care săasiguretrecerea de la producțiaprinexternalizare (outsourcing) la dezvoltareabazatăpeinovare, precumșicolaborareaîntremembriidincadrulunui cluster dinindustria TIC sauîntreaceștiașimembriialtorclustere, pentruasigurareaunuiaccesrapidșifacil la implementareaproduselor IT inovativeobținute;

- acordarea de dsprijinfinanciarnerambursabilpentrudigitalizareamicroîntreprinderilorșiîntreprinderilormicișimijlocii  dinaltesectoare de activitatedecât TIC, încele 8 regiuni de dezvoltatealeRomâniei, învedereacreșteriicompetitivității IMM șidinamizăriisectorului TIC - acestobiectiv se implementeazăîncheierea de contracte de finanțareîntreAgențiilepentruDezvoltareRegională (ADR) șibeneficiarii de ajutor de minimis.

Conformactuluinormativ, valoareaprogramuluieste de 726 milioane lei, echivalentul a 150 milioane euro, la cursulInforEurodinlunaiulie 2020, din care contribuțiaUniuniiEuropene (UE) este de 617,1 milioanelei,  echivalentul a 127, 5 milioane euro, corespunzânduneicontribuții UE de 85%, iarcontribuțianaționalăeste de 108,9 milioane lei, echivalentul a 22,5 milioane euro, corespunzânduneicontribuțiinaționale de 15%. Valoareapoate fi suplimentatăprinutilizareamecanismuluisupracontractării.

Activitățileeligibile sunt:

- Activitățipentrudezvoltarea de produseinovativeîndomeniul TIC

- Activități de digitalizare a microîntreprinderilorși a întreprinderilormicișimijlocii, alteledecâtcele care au ca obiect principal de activitate TIC, de tipul:

Beneficiarieligibili:

- Întreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderimici, întreprinderimijlocii) care îșidesfășoarăactivitateaînRomânia, centrate pe domeniul TIC

- Întreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderimici, întreprinderimijlocii) care îșidesfășoarăactivitateaînRomânia, încadrulclusterelorcentrate pe domeniul TIC

- Consorțiiformate din entitățile definite mai sus șiîntreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderimici, întreprinderimijlocii) care îșidesfășoarăactivitateaînRomânia.

Pentru proiectele care vizează acordarea de sprijin financiar nerambursabil pentru digitalizare din alte sectoare de activitate decât TIC, în cele 8 regiuni de dezvoltate ale României, solicitanți eligibili sunt Agențiile pentru Dezvoltare Regională (ADR). Beneficiarii finali ai ajutorului de minimis sunt microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii cu obiect principal de activitate altul decât tehnologia informațiilor și comunicațiilor.

Proiectul de HG este înconsultarepublicăpentru o perioadă de 10 zilecalendaristice de la publicareaacestuia (n.r. 28 iulie).

Propunerileșiobservațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sauprinformularul online disponibilpe site-ul MFE.

Camera de Comerț si Industrie Brașov, prin Departamentul de Consultantă format dintr-o echipă de specialiști cu o experiență de peste 18 ani, oferă servicii de consultanță și asistență societăților interesate în scopul identificării celei mai potrivite surse de finantare, luând în considerare programele de actualitate și domeniul de interes al clientului”, se arată într-un comunicat trimis de C.C.I. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: