20
Sâm, Apr

Eveniment

Încep lucrările de modernizare a carosabilului și trotuarelor pe un tronson al DN1, la intrarea în municipiul Făgăraș dinspre Sibiu.

Primăria a emis deja ordinul, iar astăzi s-a predat amplasamentul către constructorul care a câștigat licitația – Consal. Partea carosabilă va fi modernizată complet și se va turna un covor asfaltic nou, trotuarele vor fi realizate cu pavele, iar spațiile verzi vor fi refăcute prin plantarea de copaci și însămânțare de gazon.

În următoarea perioadă se vor impune restricții de circulație, lucrările urmând să se desfășoare pe unul dintre sensurile de mers. La finalizarea acestora se va moderniza celălalt sens, astfel încât traficul rutier să nu fie blocat complet.

Deoarece este preconizată creșterea valorilor de trafic, pentru evitarea ambuteiajelor le recomandăm șoferilor care se află doar în tranzit să folosească rutele ocolitoare conform hărții atașate: Voila – Pojorta – Recea – Hurez și retur.

Pe aceeași stradă au fost finalizate lucrările de modernizare a iluminatului public și a rețelei de apă, începute în luna martie a acestui an.

Rețeaua de iluminat public și rețelele tuturor operatorilor de telecomunicații au fost introduse în subteran, au fost montați peste 60 de stâlpi noi și tot atâtea corpuri de iluminat cu LED, iar trecerile pentru pietoni au fost iluminate suplimentar.

În ce privește rețeaua de transport a apei, s-a reabilitat pe un tronson de 1.140 ml. De asemenea, s-au reabilitat rețeaua de distribuție a apei pe un tronson de 116 ml și 43 de branșamente, printre care și cele aferente Spitalului Municipal și punctului termic.

Investiția totală are o valoare de 3.400.884,97 de lei. Șantierul a fost deschis la sfârșitul lunii martie și va fi închis în martie 2022.

Detalii tehnice

Partea carosabilă va fi modernizată complet, prin realizarea unui strat de formă din balast (20 cm grosime), unui strat de fundație din balast (30 cm grosime), unui strat de fundație din piatră spartă (15 - 20 cm grosime) și așternerea succesivă a stratului de beton asfaltic – strat de bază (8 cm grosime), strat de binder (6 cm grosime), strat de uzură (4 cm grosime).

Trotuarele vor fi realizate cu pavele și vor avea o lățime de cel puțin 1,5 m. În zonele în care pavelele sunt în stare bună, vor fi desfăcute și reutilizate. Acestea vor fi delimitate de carosabil și spațiile verzi cu borduri corespunzătoare. În dreptul trecerilor de pietoni și a căilor de acces pe proprietăți, bordurile vor fi coborâte astfel încât să faciliteze circulația pietonilor, respectiv a proprietarilor de autoturisme.

Spațiile verzi vor fi refăcute prin plantarea de copaci și așezarea unui strat de pământ vegetal de 10 cm grosime, unde se va însămânța gazon.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: