25
Joi, Apr

sursa foto: bugetul.ro

Eveniment

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat marţi seară că alocaţiile vor creşte etapizat.

"Este o determinare a PNL să crească alocațiile. PSD a simțit că această temă este una din care ar putea câștiga electorat și au făcut în sensul lor, de a se dubla. E un festival de majorări. Nu au cea mai mică responsabilitate să vadă care sunt nevoile bugetului.

Noi vrem să ne încadrăm la termen: 1 august, alocații mărite. Mâine continuăm dicuțiile și ne îndreptăm către un scenariu de creștere etapizată. Se fac eforturi să găsim toate sursele pentru o creștere mai consistentă. Să ajungem la un echilibru în buget, pentru că avem și alte creșteri", a explicat Violeta Alexandru, la Realitatea PLUS.

"Într-adevar suntem în lucru cu un proiect de ordonanță de urgență, astfel încât alocații mărite, suntem în mijlocul discutiilor și că ministrul Finanțelor a avut o primă discuție cu mine și cu premierul, încercăm să găsim resurse astfel încât să ne îndreptăm spre un scenariu de etapizare de 100%. Referitor la procentul cu care vor fi mărite alocațiile, eu nu sunt omul care să facă declarații fără să se ia deciziile, pentru că e vorba de bani, cred că nu fac decât să alimentez o zvonistică, dacă anunț un procent și mâine se schimbă, ar da o notă de neseriozitate. Ce vă pot spune e că se fac eforturi să găsim toate sursele din care să putem completa o creștere mai consistentă a alocațiilor", a mai precizat ministrul. 

Social-democraţii au transmis că au fost trimise la Cotroceni scrisori de către copiii din toată ţara în care explicau de ce au nevoie de dublarea alocaţiilor. Aceştia au adăugat că „din visul unei biciclete, liberalii le-ar lăsa doar roata".


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: