24
Mie, Apr

Eveniment

Un angajat al Serviciului Permise şi Înmatriculări Covasna, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită.

Aceasta nu este însă prima abatere de acest fel a polițistului.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Braşov l-au trimis din nou în judecată pe polițistul din Neamț, delegat în Covasna, pentru acuzația de luare de mită.

Pe data de 4 februarie 2020, Adrian Costel Anton era condamnat de Tribunalul Covasna, în aşa numitul dosar „Sex şi mită la Permise“, alături de un alt coleg, fiind acuzați că ar fi primit bani şi alte avantaje de la aspiranţii la şoferie. În acest dosar, subofițerul este acuzat că a primit chiar favoruri sexuale în schimbul promovării unei candidate. 

Polițistul primise o pedeapsă de 2 ani, 9 luni şi 10 zile de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani, în urma acuzelor de luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi abuz în serviciu.

Direcția Națională Anticorupție precizează că, în noul caz, alături de polițistul de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Covasna , a fost trimis și cel care a oferit șpaga, fiind acuzat de dare de mită. 

„La data de 07 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit de la celălalt inculpat suma de 300 lei pentru a-l declara admis la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. Menţionăm că inculpatul Anton Costel Adrian a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora“, se arată în comunicatul DNA Braşov. Competenţa de soluţionare a acestui dosar revine tot Tribunalului Covasna. Revenind la primul caz pentru care polițistul a primit deja o sentință, judecătorii au stabilit și o pedeapsă complementară, interzicându-i, pentru o perioadă de 2 ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita atribuţii pe linia examinării candidaţilor pentru susţinerea examenului de obţinere a permisului de conducere sau a unor categorii ale acestuia. Bărbatul a fost obligat și la 90 de zile de muncă în folosul comunității. Pentru cea de-a treia acuză, poliţistul a fost achitat.

Ancheta a scos la iveală faptul că una dintre candidate a acceptat să întreţină relaţii sexuale, pentru ca polițistul să-i completeze chestionarul. Nu se știe însă de câte favoruri sexuale a fost nevoie pentru un chestionar completat corect.

„În perioada 7 martie 2016 - 20 aprilie 2016, inculpatul C.A.A, în aceeaşi calitate de examinator, a obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea“, conform DNA. 

Candidata a picat la primul exament, însă la următorul, la care polițistul i-a șoptit răspunsurile la ureche, a promovat cu 22 de puncte. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: