23
Mar, Apr

sursă foto: tv8.md

Eveniment

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care se află în carantină de o săptămână, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, a anunţat că va fi supus unui nou test marți.

El spune că este nerăbdător să îşi reia activităţile normale, pentru că în carantină este „oribil”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Preşedintele de extremă-dreapta a declarat într-un interviu pentru CNN Brasil că urmează să fie supus marţi unui nou test PCR.

Aştept rezultatul cu nerăbdare, pentru că nu mai suport această rutină de a rămâne în casă. E oribil”, le-a spus el jurnaliștilor.

Liderul brazilian a pozat pentru presă hrănind păsări emu în faţa palatului în care stă în carantină, cu mască pe faţă.

În vârstă de 65 de ani, Bolsonaro relativizează de la începutul crizei sanitare gravitatea pandemiei şi s-a declarat împotriva măsurilor de izolare luate de guvernatorii statelor braziliene, insistând pe necesitatea de a nu bloca economia naţională.

După ce a anunțat că are Covid-19, Bolsonaro și-a dat masca jos în fața jurnaliștilor chemați la conferința de presă. Ulterior, Asociația Presei din Brazilia a anunțat că îl va da în judecată pentru acest gest.

Președintele brazilian a mai declarat în interviul de luni că se simte "foarte bine", că nu a avut febră sau probleme respiratorii şi că nici nu şi-a pierdut gustul, unul din simptomele clasice ale COVID-19.

Marţi, "dacă totul va merge bine, mă voi întoarce la muncă. Bineînţeles, dacă nu va fi aşa, voi mai aştepta câteva zile", a spus Bolsonaro.

Brazilia avea luni 1.884.967 de cazuri şi 72.833 de decese. Datele au incluse şi cele 20.286 de noi cazuri şi 733 de noi decese înregistrate în cursul ultimelor 24 de ore. potrivit digi24.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: