20
Sâm, Apr

sursă foto+video: I.P.J. Brașov

Eveniment

CONTINUĂ ACȚIUNILE DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTARII CU NOUL CORONAVIRUS ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL BRAȘOV.

„Activitățile ample de verificare, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 10 iulie 2020, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii  Covid-19.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Brașov desfășoară ample acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Activitățile de verificare au fost desfășurate cu efective mărite, în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare s-a aflat și transportul intern de persoane, atât rutier, cât și feroviar.

Cu ocazia activităților desfășurate în data de 10 iulie 2020, la nivelul județului Brașov au fost verificate 117 societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

Au fost aplicate 59 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, 4 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 1 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 25.000 lei.

 În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă în mijloacele de transport în comun. Aceste activități au fost desfășurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliție locală.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, scopul acestora fiind ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individual, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur”, se arată într-un comunicat trimis de I.P.J. Brașov.

               


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: