19
Mar, Mar

Eveniment

UPDATE

E decizie de ultimă oră în PSD, privind proiectul de lege care reglementează carantina şi izolarea.

Proiectul propus de Guvern va fi transmis spre dezbatere plenului Camerei Deputaţilor cel târziu joi dimineaţă, cu "modificări majore", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

"Foarte importantă este şi discuţia privind adoptarea Legii carantinării şi izolării. După cum am văzut, proiectul primit de la Guvern, care nu a stat absolut deloc în dezbatere publică, acesta protejează abuzurile şi nu protejează cetăţenii. Această propunere legislativă este în acest moment în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cel mai târziu mâine dimineaţă va intra în plen, dar va intra cu modificări majore, operate în comisie, pentru că la aceste discuţii participă şi invitaţi din partea ONG-urilor, specialişti, iar această lege, ţinând cont şi de ceea ce spune societatea civilă, trebuie să fie o lege care protejează populaţia şi nu protejează abuzurile", a afirmat Romaşcanu, la finalul şedinţei conducerii colective interimare a PSD., citat de agerpres.ro.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

PSD a transmis miercuri că legea carantinării și izolării, aflată în Camera Deputaților, va fi votată astăzi. În acest moment, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților au loc dezbateri cu ONG-urile pe tema proiectului guvernamental.

Nu este încă foarte clar dacă va fi un vot doar în Comisia Juridică și mâine în ședința de plen, sau se va organiza chiar azi o ședință de plen. Social-democrații au spus că proiectul conține numeroase probleme și va fi adoptat cu modificări în Parlament. Senatul este cameră decizională.

„Orban și PNL s-au scufundat în mocirla propriei incompetențe! Reparăm legea carantinării și o votăm azi, fiindcă guvernarea liberală de leneși este depășită de situație. Orban și PNL s-au scufundat în mocirla propriei incompetențe!

Împreună cu societatea civilă, PSD va îndrepta aberațiile din legea carantinării, construită din nou haotic de Guvernul PNL. Orban și Tătaru au stat degeaba două săptămâni după decizia CCR, deși știau că deciziile lor ilegale privind carantina și izolarea vor avea efecte dramatice. Numărul-record de infectări de astăzi este efectul iresponsabilității lor. Iar modul aberant în care au construit noua lege duce la aceeași situație: actul poate cădea din nou la Curte dacă este contestat!

De aceea, PSD lucrează azi în Parlament, alături de principalele ONG-uri, să adopte, în regim de urgență o formă coerentă și constituțională a legii. Altfel, România va trăi la nesfârșit “Ziua Cârtiței”, în care o guvernare incompetentă repetă la nesfârșit aceleași greșeli”, a transmis PSD pe pagina de Facebook a formațiunii.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: