19
Mar, Mar

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Centrele de carantină din țară se golesc, după decizia Curții Constituționale privind carantina, izolarea și internarea pacienților COVID-19.

Pacienții internați în spital, cu COVID-19, pleacă acasă, tot la cerere, iar medicii nu pot decât să le recomande să stea în izolare acasă și să nu-i pună pe alții în pericol.

De la intrarea în vigoare a deciziei CCR, Grupul de Comunicare Strategică nu mai comunică numărul de persoane aflate în izolare și carantină.

Ultimele date au fost comunicate pe 3 iulie: 58.991 de persoane în izolare la domiciliu și 741 în carantină.

550 de pacienți externați în două zile

​Guvernul a adoptat în ședința de luni proiectul de lege privind carantina și izolarea în acord cu recomandările CCR, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Proiectul va merge în regim de urgență în Parlament, a mai anunțat ministrul Tătaru.

„Este necesar pentru a putea gestiona și controla pandemia prin care trecem. Dacă este să facem o evaluare de ieri până azi, deși azi avem 250 de cazuri noi, avem o diferență de număr de pacienți din spitale de 550. Deci avem 550 de pacienți mai puțini internați în spitale”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: