24
Mie, Apr

Eveniment

Acuzații fără precedent ale șefului C.R.P.C. Brașov, Sorin Susanu!

 

Acesta susține că 7 dintre mașinile Poliției Brașov ar fi circulat, deși nu ar fi avut I.T.P.-uri.

Într-un filmuleț primit la redacție, se vede o mașină a Poliției Brașov, despre care Sorin Susanu susține că la momentul filmării nu ar fi avut inspecție tehnică periodică.

Șeful C.R.P.C. Brașov, Sorin Susanu, susține că reprezentanți ai R.A.R. i-au confirmat că 7 mașini ale Poliției Brașov nu au I.T.P.

„Ca urmare a informării și a solicitării instituției noastre către Registrul Auto Român, de a ne comunica dacă mașinile IPJ Brașov care prezentau coroziuni importante ale caroseriei dețin ITP valabil, ni s-a comunicat că șapte dintre ele nu dețin ITP valabil, fapt care este extrem de grav și, dacă corelăm cu comunicatul IPJ Brașov, în care ni se spunea că aceste coroziuni la autoturisme pun în pericol participanții la trafic și persoanele din autoturism, situația devine și mai gravă. Tot referindu-ne la comunicatul IPJ Brașov, sperăm că nu a fost un simplu populism faptul că ne anunța că, pentru Poliția Brașov, nu contează cine este deținătorul autoturismului și că legea este pentru toată lumea, sperăm ca măsurile să fie aplicate și în cazul lor. Cu toate că nu am primit, până la momentul acesta, răspuns la adresele noastre înaintate în atenția comandantului Poliției Brașov, referitoare la această situație”, a declarat, pentru Bugetul.ro, șeful C.R.P.C. Brașov, Sorin Susanu.

Reprezentanții I.P.J. Brașov neagă toate acuzațiile într-un comunicat de presă remis redacției, pe care îl redăm integral:

,,Autospecialele din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosite în misiunile curente, au ITP-ul la zi. Menționăm faptul că  acestea sunt supuse inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare și respectă condițiile tehnice pentru a fi admise în circulație pe drumurile publice. Atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

Reamintim faptul că răspândirea de informații false este sancționată de legislația din România.”

Reporterii Brașov TV au solicitat un punct de vedere și de la București.

UPDATE Ora 15.26

În urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora "mai multe autospeciale ale IPJ Brașov circulă fără ITP", Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să vă comunice următoarele:

Toate autospecialele a cărora numere de înmatriculare au fost transmise opiniei publice au fost  retrase din circulație,  înaintea perioadei de expirare a valabilității ITP-ului.

Astfel, pentru o informare corectă și ținând cont de principiul transparenței instituționale, redăm următoarele:

Autospecialele cu numărul de înmatriculare :

MAI 29799,

MAI 29782,

MAI 29825,

MAI 29801,

MAI 29859,

MAI 29853,

MAI 29865,

MAI 29833 sunt retrase din circulație și depozitate în vederea efectuării procedurii de casare.

Următoarele  autospeciale MAI au inspecția tehnică în termen de valabilitate:

 

MAI 29838,

MAI 12561,

MAI 29772,

MAI 29757.

În ceea ce privește autospecialele  BV013, respectiv BV002, precizăm faptul că acestea reprezintă indicativul autospecialelor, nu numărul de înmatriculare, motiv pentru care nu s-au regăsit în evidențele RAR.

Autospecialele din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosite în misiunile curente, au ITP-ul la zi.

Menționăm faptul că  acestea sunt supuse inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare și respectă condițiile tehnice pentru a fi admise în circulație pe drumurile publice. Atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării., spun polițiștii într-un comunicat de presă remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: