20
Sâm, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Primăria Brașov a trimis spre publicare anunțul de licitație privind achiziția a 25 de troleibuze, în cadrul proiectului ,,Achiziția de mijloace de transport moderne”, proiect finanțat, în proporție de 98%, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Săptămâna aceasta s-a lansat licitația pentru achiziția a încă 25 de troleibuze, în valoare de peste 60 de milioane de lei, care vor intra în flota RAT.

Trasee pe care vor circula:

- linia 3: Valea Cetății - Stadionul Tineretului,

- linia 7: Roman - Rulmentul,

- linia 8: Saturn - Rulmentul,

- linia 10: Valea cetății - Triaj,

- linia 33: Valea Cetății - Roman.

Date tehnice achiziție troleibuze

Troleibuzele trebuie să aibă o lungime cuprinsă între 17,5 și 18,75 de metri, articulate, trebuie să aibă au o capacitate de minim 120 de călători, dintre care 40 pe scaune. Ele vor fi dotate cu sistem audio-video de informare a pasagerilor, cu sistem de urmărire prin GPS și anunțarea stației următoare, cu sistem de numărare a pasagerilor, sistem de supraveghere video, sistem de aer condiționat, patru validatoare și prize USB pentru încărcarea telefoanelor și altor dispozitive mobile, wifi.

Vehiculele trebuie să fie dotate cu acumulator, care oferă o autonomie și mai mare decât actualele troleibuze Solaris, respectiv minimum 7 kilometri, în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le va permite să folosească energia din baterii în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară. Troleibuzele oferă accesibilitate persoanelor cu handicap locomotor, prin înclinare laterală (spre dreapta). Articulația este controlată electronic, motorul având minimum 240 kW. Viteza maximă a fiecărui troleibuz poate fi de 75 km/h, dar fiecare vehicul va avea un limitator de viteză ajustabil (ASL) astfel încât să nu depășească viteza de 55 km/h.

Furnizorul trebuie să ofere garanție pentru o durată de funcționare de minim 15 ani, din care 8 ani (sau 350.000 de km) fără reparații generale. Motorul va beneficia de o garanție de minim 500.000 de km, iar bateriile su o durată de viață de minim 5 ani. 

Detalii licitație

Data limită pentru depunerea ofertelor: 14 august 2020, ora 15.00,

Durata contractului: 16 luni,

Valoarea maximă a achiziției: 63.025.210,08 lei + TVA,

Criterii de atribuire: Cel mai bun raport calitate – preț

Prețul ofertei: pondere - 55%;

Valoare consumabile pentru întreaga perioadă de garanție:  pondere - 15%;

Capacitate de transport (nr. călători):  pondere - 15%;

Distanța parcursă cu autonomie electrică, independent de rețeaua aeriană de alimentare (km): pondere - 15%.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: