19
Vin, Apr

sursă foto: zilesinopti.ro

Eveniment

De astăzi până în 15 iulie, absolvenţii de liceu care au Bacalaureatul luat se pot înscrie la Universitatea Transilvania.

Elevii care au luat bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie 2020 mai au de trecut un hop pentru a se bucura pe deplin de vacanța bine meritată. De astăzi până în 15 iulie, aceștia se pot înscrie la instituția de învățământ superior.

Universitatea are 100 de programe de licenţă, în 18 facultăţi. Absolvenţii de liceu, de top, sunt recompensaţi.

2805 de locuri bugetate pentru licenţă zi

Pentru admiterea în anul universitar 2020-2021, Universitatea Transilvania din Braşov scoate la concurs 2.850 de locuri finanţate de la buget şi 3.200 de locuri în regim cu taxă pentru studii universitare de licenţă cu frecvenţă, iar pentru învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă peste 1.300 de locuri cu taxă. Din locurile finanţate de la bugetul de stat pentru programele de licenţă, 40 de locuri sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 9 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă, iar pentru alte 44 de locuri vor concura etnici români din afara graniţelor ţării. Alte 10 locuri vor fi atribuite candidaţilor proveniţi din centre de plasament.
La concursul de admitere pentru programele de masterat (74 în total), Universitatea Transilvania din Braşov va scoate la concurs 1.350 de locuri finanţate de la buget şi 1.600 de locuri cu taxă. Pentru etnicii români din afara graniţelor ţării sunt repartizate 12 locuri, iar pentru candidaţii de etnie rromă 1 loc.

Admitere cu dosarul. Excepţie: Medicina şi Muzica
Admiterea 2020 la 16 dintre facultăţile Universităţii Transilvania din Braşov va consta la toate programele de licenţă într-un concurs de dosare (pe baza mediei de la bacalaureat sau a unei combinaţii a acesteia cu note obţinute la anumite discipline la bacalaureat sau în timpul liceului), excepţie făcând Facultatea de Medicină, unde sunt prevăzute probe de examen şi Facultatea de Muzică, unde candidaţii vor susţine probe practice de specialitate.

Rezultatele, în 20 iulie, la majoritatea facultăţilor
Afişarea listelor cu candidaţii admişi, cu excepţia celor care susţin examen la Facultatea de Medicină, va avea loc pe 20 iulie.
Probele de concurs pentru specializările de la Facultatea de Medicină vor avea loc în 26 şi 27 iulie, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 27, respectiv 28 iulie.
Pentru programele de masterat, admiterea va consta într-un interviu sau portofoliu, ponderea acestuia fiind variabilă, de la o facultate la alta.
Taxele de şcolarizare rămân la fel ca anul trecut şi sunt cuprinse între 3.500 şi 6.000 lei. Taxele de înscriere la facultate, nemodificate şi acestea, sunt de 200 de lei pentru toate facultăţile universităţii, cu excepţia Facultăţii de Medicină, unde taxa de înscriere este de 250 de lei.

Facilităţi pentru absolvenţii de top
Universitatea Transilvania din Braşov oferă şi în anul universitar 2020-2021 facilităţi pentru studenţii de top. Candidaţii admişi la programele de licenţă care au fost şefi ai promoţiei de la liceul absolvit sau au fost membri ai loturilor olimpice ale României şi au participat la competiţii internaţionale sau au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop şi, dacă au acest drept, conform Regulamentului de cazare şi funcţionare a căminelor studenţeşti, cazare la cămin şi o masă pe zi la cantină, totul gratuit, pe tot parcursul anului universitar.
Mai multe informaţii pe https://admitere.unitbv.ro/.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: