29
Vin, Mar

Eveniment

După vizita pe care a avut-o la rampa ecologică Fineco, după multe dezbateri și întâlniri cu reprezentanții instituțiilor din Brașov, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a fost întrebat și de problema urșilor.

Este bine știut faptul că avem sute de exemplare de urși, în județ, și zilnic sunt trimise mesaje RO-ALERT în care oamenii sunt anunțați de prezența animalelor sălbatice în centrul orașelor.

Pentru a se rezolva această problemă, ministrul Alexe a declarat că s-a depus un proiect la Ministerul Fondurilor Europene, în valoare de 10 milioane de euro, prin care se va realiza cel mai amplu recensământ în ceea ce privește numărul urșilor existenți. Proiectul presupune și amenajarea unui sanctuar în Masivul Postăvarul.

Două sau trei săptămâni va fi lansat spre dezbatere publică Ghidul de finanţare pentru Programul „Coexistenţa”, finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu. Prin acest program, vor fi distribuite garduri electrice, care să împiedice intrarea urşilor în gospodării sau ferme.

Ministrul Costel Alexe nu este deranjat neapărat de prezența urșilor în centrul orașelor ci mai degrabă de mesajele RO-ALERT care se primesc în urma apariției acestora.

Autoritățile se gândesc să îi sancționeze aspru pe cei care vor mai hrăni animalele sălbatice.

Fostul primar al orașului Predeal, actual consilier județean, Ionel Goidescu dezaprobă afișările de tip electoral și spune că aceste probleme sunt vechi și trebuiau rezolvate cu mult timp în urmă.

Până când proiectele depuse vor fi finalizate și puse în aplicare, nu rămâne altceva de făcut decât să ne ferim de urși la tot pasul, indiferent dacă este zi sau noapte.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: