25
Joi, Apr

Eveniment

Mai mulți angajatori au fost amendați în urma controalelor efectuate de reprezentanții I.T.M. Brașov.

"Având în vedere Strategia Națională privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov face publice rezultatele controalelor ce au vizat depistarea și sancționarea muncii nedeclarate, controale efectuate de inspectorii de muncă braşoveni în luna iunie 2020.

Astfel, cu ocazia desfășurării celor 221 controale, au fost depistate 24 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 12 angajatori au fost sanctionați cu amenzi în valoare de 320.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea și transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 175 de controale,  în urma cărora au fost fost aplicate 2 avertismente.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 28.000 lei.

Tot în luna iunie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 186 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 49 angajatori cu amenzi în valoare de 57.000 lei si 51 de avertismente", a declarat inspector şef Adrian REIT.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: