29
Vin, Mar

sursă foto: stirilekanald.ro

Eveniment

La debutul ședinței de Guvern ce a abut loc astăzi, premierul Ludovic Orban a criticat decizia CCR, despre care a spus că e ”filiala PSD” și că ”exista bază legală pentru carantinare și înainte, dar CCR ”ne-a lăsat fără instrumentul de a decide izolarea la domiciliu sau carantinarea bolnavilor, carantinarea localităților”.

Prim-ministrul României a declarat că ne aflăm în fața unei situații fără precedent.

"Guvernul fost sabotat de atitudinea unor lideri politici, de decizii care se iau și de atitudinea unor instituții publice care s-au comportat ca niște filiale ale PSD. La fiecare lovitură dată împotriva cetățenilor români privind sănătatea, noi am avut soluții și acum iar venim cu soluții.

Amintesc că amenzile date în stare de urgență au fost anulate de CCR. Apoi, la trecerea de la stare de urgență la cea de alertă ne-am confruntat cu o nouă anulare a CCR, care ne-a obligat să dăm o lege. Dau un exemplu, pentru că în spitale nu se mai poate dispune detașarea, sunt spitale care nu mai au medici pe ATI.

Suntem în situații în care trebuie să mutăm pacienți cu elicopterul că nu mai sunt medici care să aibă grijă de ei. Sunt președinți de consilii județene care se opun și detașării medicilor care vor să plece.

Voi solicita Parlamentului să adopte în regim de urgență, astfel încât cât mai repede posibil să restituim baza legală, în urma deciziei CCR, ca să ne permitem să combatem eficient și să avem la dispoziție toate instrumentele pe care le au toate celelalte țări. Eu nu știu ca în vreo țară europeană sau în vreo țară afectată de epidemie să se întâmple ce s-a întâmplat în România.

Avem acest proiect de lege și va trebui să convingem parlamentarii că este vital să dezbatem cât mai rapid și să adopte acest proiect de lege, astfel încât să avem toate instrumentele necesare pentru a putea să apărăm viața și sănătatea românilor", a declarat Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: