28
Joi, Mar

sursă foto: promotor.ro

Eveniment

 În viaţa de toate zilele politeţea este o problemă de bună creştere, dar în trafic politeţea este o necesitate!

"Toți participanții la traficul rutier trebuie să adopte o atitudine preventivă, bazată pe bun simț și respect.

Ignorarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto, dar şi de către pietoni se soldează de cele mai multe ori cu accidente grave. În mun. Braşov, în urma neacordării priorităţii pietonilor de către conducătorii auto la trecerile special amenajate pentru aceştia, în prima parte a anului 2020 au fost înregistrate  peste 30% din totalul de accidente produse.

Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanţi la trafic, dar  şi cea mai supusă riscului de accident. În scopul prevenirii comiterii de accidente rutiere, în calitate de conducători auto, vă recomandăm:

- reduceți viteza și conduceți cu atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni;

- acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii regulamentar;

- adaptați viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere pentru a putea opri în siguranță la trecerile pentru pietoni;

- păstrați distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața dumneavoastră;

- nu vorbiți la telefon în timp ce conduceți, concentrați-vă atenția asupra traficului;

- evitați crearea ambuteiajelor și obturarea vizibilității prin oprirea voluntară în zona trecerilor pentru pietoni.

- o atitudine preventivă în trafic vă poate feri de evenimente rutiere negative.

Fiţi toleranţi cu ceilalți participanți la traficul rutier, mai ales cu cei care au comis o greşeală ! Oricine poate greşi!

Un semn de invitaţie făcut cu mâna unui pieton care intenţionează  să traverseze drumul prin locurile permise este o manifestare  de politeţe!

În calitate de pietoni, vă recomandăm:

-traversarea drumurilor publice se face numai pe ”zebră”, prin locurile în care se găsește indicatorul ”trecere pentru pietoni”, prin dreptul semaforului electric (pe culoarea verde), prin pasajele denivelate sau la semnalul agentului de circulație;

-traversarea se face de fiecare dată în pas vioi. Trecerea pentru pietoni este un loc de traversare, nu pentru plimbare. Atenție mărită, nu vorbiți la telefon și nu ascultați muzică atunci când vă asigurați în traversarea străzii.

Atrageţi atenţia celorlalţi pietoni care traversează neregulamentar că nu aşa trebuie să procedeze! Fiţi permanent un bun exemplu pentru ceilalţi participanţi la trafic" se arată într-un comunicat transmis de I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: