20
Sâm, Apr

sursa foto: ordinea.ro

Eveniment

Polițiști din Stațiunea Poiana Brașov fac cercetări în cadrul unui dosar penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

,,În fapt, la data de  03.07.2020, în jurul orei 03,25, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat din județul Maramureș, care conducea un autoturism pe raza Stațiunii Poiana Brașov, iar la vederea cadrelor de poliție, a încercat să se sustragă controlului.

Polițiștii au reușit oprirea autoturismului și i-au  solicitat conducătorului auto prezentarea documentelor la control, ocazie cu care acesta a declarat faptul că nu le are asupra sa.

Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză figurează cu permisul de conducere anulat, ca urmare a unor abateri anterioare.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.89 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut  pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarul penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, comisar Alina Ivan.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: