23
Mar, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Polițiștii rutieri din județul Brașov au făcut controaale în trafic, iar conducătorii auto găsiți în neregulă vor răspunde în fața legii.

,,Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”,  „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”părăsirea locului accidentului”.

În fapt, la data de 03 iulie, în jurul orei 02.00, un bărbat care a condus un moped pe D.N. 1, pe raza localității Mândra, județul Brașov, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se.

După producerea acidentului, bărbatul în cauză a părăsit locul producerii faptei, iar ulterior s-a prezentat la o unitate medicală solicitând îngrijiri medicale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,73 mg/l alcool pur. În consecință, acestuia i s-au recoltat de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat/înregistrat.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de  03 iulie, în jurul orei 22.45, polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Codlea au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 39 ani, care conducea un autoturism pe str. Lungă din municipiul Codlea, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,48 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 03 iulie, în jurul orei 18.40, pe bulevardul Gării din municipiul Brașov a avut loc o coliziune între două autoturisme, în urma căreia au rezultat doar pagube materiale, fără victime.

La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,70 mg/l alcool pur în cazul unuia dintre șoferi. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de  03 iulie, în jurul orei 07.50, polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Săcele au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism pe bulevardul George Moroianu din municipiul Săcele, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,45 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: