19
Vin, Apr

sursă foto: sparknews.ro

Eveniment

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi şi profesori: Educaţia cu ajutorul mijloacelor online va fi o condiţie esenţială în viitor.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj la Gala Teleşcoala, în care a vorbit despre provocările finalului de an şcolar şi necesitatea adaptării metodelor de predare din cauza pandemiei de coronavirus. 

"Acest final de an şcolar a fost cu totul diferit faţă de ceea ce ne imaginam la debutul său, reprezentând pentru cei mai mulţi dintre noi o provocare neaşteptată, dificilă şi impredictibilă. Începând cu luna martie, procesul educaţional din şcolile româneşti, aşa cum îl ştiam, s-a oprit sub imperiul nevoii de a asigura siguranţa elevilor, profesorilor şi familiilor acestora în contextul epidemiei de COVID-19. Educaţia s-a mutat astfel, treptat, în mediul online şi nu a fost deloc uşor să ne adaptăm noii paradigme. Pentru elevi, această perioadă a fost una complexă, trăind experienţe diferite, în funcţie de posibilităţile tehnice, de implicarea şi flexibilitatea cadrelor didactice, de susţinerea şi resursele părinţilor. În cazul elevilor din anii terminali, cei aflaţi în pragul examenelor naţionale, era nevoie de soluţii rapide, eficiente, care să asigure un acces cât mai facil la educaţie. Parcurgerea materiei, recapitularea conţinuturilor de examen şi menţinerea unui ritm de învăţare s-au realizat prin metode diverse", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj prezentat de Ligia Deca, Consilier Prezidenţial - Departamentul Educaţie şi Cercetare.

Potrivit acestuia, îndrumarea unor cadre didactice dedicate "poate fi un punct de plecare pentru o reformare pe termen lung a învăţământului românesc".


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: