19
Vin, Apr

sursă foto: romaniatv.net

Eveniment

Vești bune pentru exportul de mașini românești! Dacia a înregistrat luna trecută, pentru prima dată în 2020, o creştere a înmatriculărilor de autovehicule noi pe piaţa franceză.

Avansul vine în con­textul în care în intervalul ianuarie-mai 2020 marca autohtonă a punc­tat numai scăderi de două cifre, conform Mediafax.

În luna iunie înma­tri­cu­lările de autoturisme şi co­merciale Dacia au cres­cut cu 9% pe o piaţă fran­ceză care a urcat cu 2,4%, motiv pentru care cota de piaţă a mărcii autohtone a ajuns la 5,5% în iunie faţă de 4,6% în primul se­mestru.

Începând cu luna martie, Franţa, alături de întreaga Europă a fost puter­nic lovită de pandemia de COVID-19. Dacă în România chiar şi în timpul stării de urgenţă centrele auto au rămas deschise, în Franţa, Italia sau Spania, unele dintre cele mai mari pieţe eu­ropene pentru Dacia, acestea au fost închise, motiv pentru care practic şi vânzarea de maşini a fost sistată.

Astfel, în lunile care au urmat, vânzările s-au apropiat de zero, iar înmatriculările au scăzut cu 80, respectiv 90% în mar­tie şi aprilie. Odată cu rela­xarea însă, scă­de­rea s-a redus în mai la 51%, iar iunie a adus prima creştere, potrivit realitatea.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: