18
Joi, Apr

sursa foto: Poliția Locală Brașov

Eveniment

Pe strada Postăvarului a fost instalat, de curând, un sistem inteligent care permite accesul în zona pietonală doar autoturismelor pentru care s-au emis Permise de Liberă Trecere, eliberate de Primăria Municipiului Braşov, precum și a autospecialelor instituţiilor publice.

 

Accesul se face în urma recunoaşterii numerelor de înmatriculare înregistrate în baza de date a barierei de către camerele video. Modelul inteligent de acces a fost implementat cu succes în multe dintre oraşele turistice importante din vestul Europei, pentru a facilita atât accesul pietonal al turiştilor în zonele istorice, cât şi al autovehiculelor apaținând riveranilor şi agenţilor economici care își desfăşoară activitatea în zonele de interes maxim.

Din păcate, Poliția Locală Braşov a constatat un fenomen al încălcării regulilor de acces, practicat de către anumiţi cetăţeni de rea credinţă care folosesc un număr de înmatriculare înregistrat în bazele de date ale barierei, pe care îl montează pe autoturisme care nu au dreptul să obțină Permis de Liberă Trecere în zona Centrului Istoric. În acest mod se circulă fără drept în zona pietonală, deranjând turiştii şi locuitorii care nu se pot deplasa cu lejeritate din cauza maşinilor. Poliţiştii locali care acționează în zonă au constatat imediat aceste nereguli și au demarat procedura de identificare și sancționare a celor care se fac responsabili pentru încălcarea normelor legale ale H.C.L. 243/2005 republicată, precum și ale O.U.G. 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice. Amenzile pentru aceste încălcări ale legii ajung până la suma de 2500 de lei.

Prin urmare, apelăm la spiritul civic și buna credinţă a cetăţenilor acestui frumos oraș pentru a sprijini municipalitatea prin respectarea regulilor atât de necesare unui trai conform standardelor europene pe care ni le dorim cu toții., se precizează într-un comunicat de presă al Poliției Locale din Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: