20
Sâm, Apr

sursă foto: bioclinica.ro

Eveniment

Cel puţin 52.898 de noi infecţii cu coronavirusul au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, un nivel record de la începutul pandemiei, potrivit datelor afişate miercuri.

Noile contaminări ridică la circa 2,7 milioane numărul total de cazuri detectate pe teritoriul american. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore se ridică la 706, bilanţul pandemiei în SUA fiind de 128.028 de morţi.

Nivelul noilor cazuri detectate în Statele Unite este cel mai ridicat de la apariţia Sars-Cov-2, iar spitalizările cresc în mai multe focare ca Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona).

Cu toate acestea, americanii, în frunte cu președintele Trump, nu se lasă convinși să poarte măști de protecție.

În schimb, administrația de la Casa Albă a cumpărat aproape toată producția de Rem-desivir, un medicament care-i ajută pe pacienți să se refacă, după boală.

Washingtonul a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce înseamnă producția din iulie, și 90% din producția din august și septembrie.

Începând din martie, în Statele Unite, numărul cazurilor s-a dublat în fiecare lună, o creştere exponenţială care nu-i mai lasă să doarmă pe experţi.

Cel mai cunoscut epidemiolog american a formulat o profeţie sinistră.

Anthony Fauci: “Atunci când ai un focar într-o anumită regiune a țării, și alte regiuni sunt vulnerabile, chiar dacă se descurcă bine. Acum avem peste 40.000 de cazuri de infectare pe zi. Nu m-ar surprinde să ajungem la 100.000 de cazuri zilnice dacă situația nu se schimbă”, potrivit stirileprotv.ro.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: