22
Mie, Sep

economie.hotnews.ro

Eveniment

     Sediul Guvernului și al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) vor fi claxonate de toți transportatorii sau alte categorii profesionale, precum și de persoanele fizice nemulțumite de un preț RCA exorbitant, începând cu 16 august, între orele 09,00-17,00, se arată într-un comunicat al Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR). COTAR anunță, de asemenea, că transportatorii din Romania pregătesc mega-protestul RCA. Protestul național va avea loc în perioada 14—15 septembrie, însă până transportatorii vor protesta într-o forma inedită, spun reprezentanții Confederației — claxonarea sediilor Guvernului și ASF. Protestatarii vor avea lipite pe parbriz, în partea dreaptă, o coală de hârtie cu mesajul 'Protest RCA'.

„Aceasta este prima formă de protest pașnic din București, din această vară, pe care atât transportatorii, cât și persoanele fizice nemulțumite de prețul de lux al unui RCA, care culmea, nu despăgubește în caz de daună. Conducerea instituției cu rol de protecție a consumatorului de asigurări, respectiv ASF, simulează grija față de consumator, fiind de fapt, artizanii din umbră a acestui genocid al transportatorilor români”, a spus Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Actuala forma pașnică de protest va debuta din 16 august și nu va fi sistată decât după rezolvarea costului de prima RCA.

Totodată, începând din 16 august până la data soluționării prețului primei RCA, toate autovehiculele de marfă vor reduce viteza de circulație în întreaga țară, până la limita evitării oricărui pericol timp de minim 2 ore (între orele 10,00-12,00).

Potrivit agerpres.ro președinte COTAR avertizează că „Dacă până la data de 15 septembrie, problema prețului RCA nu va fi rezolvată, transportatorii vor scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, mașinile de transport persoane, aflate pe toate drumurile publice".

BRAȘOV:

     Și la Brașov a fost organizat un astfel de protest pe 25 iulie când circulaţia a fost îngreunată pe ocolitoarea Braşovului, după ce zeci de şoferi de camion au blocat drumul. Ei au protestat faţă de creşterea tarifului la asigurările obligatorii auto şi au dat peste cap traficul pe drumul pe care trec zilnic aproape 10.000 de maşini zi. Circulaţia rutieră a fost blocată atunci mai bine de patru ore.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: