29
Vin, Mar

sursă foto: kanald.ro

Eveniment

Elevii care, de săptămâna viiitoare, din 2 iunie, vor reveni în școli, la pregătiri pentru examenele naționale, vor trece printr-o serie de proceduri stricte înainte de a ajunge în clase.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a detaliat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, care sunt acești pași.

"Școlile s-au pregătit, există dezinfecați și tot ce trebuie pentru a deschide din 2 iunie cursurile de pregătire pentru examenele naționale. Trebuie să precizăm că aceeași procedură va fi și la examenele naționale", a precizat Ministrul Educației. 

- când vine la școală, e așteptat de un cadru medical care face triajul epidemiologic, prin luarea temperaturii. Elevul nu trebuie să aibă mai mult de 37,3 grade, dar în cazul în care temperatura este mai mare, măsurătoarea este repetată după câteva minute.

- elevii care nu au probleme vor fi ghidați pe un culoar bine stabilit, până la intrarea în școală. Aici elevul trece peste un covoraș cu dezinfectant, intră în școală, se dezinfectează pe mâini și primește mască, apoi pe un culoar bine definit merge spre sala de clasă în care a fost repartizat

,,Îi asigur pe părinți că băncile sunt amplasate la o distanță de 2 metri una față de alta, în față, spate și lateral. Am ales acestă distanțare la sesizarea multor directori de școli, mai ales din mediul rural, care ne-au spus că la norma de 10 elevi în clasă, în condițiile în care sălile sunt mai mici, nu se respectă distanțarea", a explicat ministrul Educației, la ,,Legile Puterii".

- băncile și scaunele sunt dezinfectate zilnic, iar cu o oră înainte de a ajunge elevul, sala de curs va fi aerisită, iar după cele 2-3 ore de curs elevul va părăsi școala tot pe un culoar bine definit, iar la ieșirea din incinta unității de învățământ va arunca masca folosită și va primi alta nouă, pentru a-și continua drumul spre casă.

Ministrul Educației a precizat că există și scenariu pentru elevii care, din diverse motive, nu vor veni la pregătiri în această perioadă.

,,Există posibilitatea  de a continua învățarea online, în acord cu profesorul, iar în cazul celor defavorizați școala trebuie să le pună la dispoziție materiale suport pentru examenele naționale,” a afirmat Monica Anisie, potrivit realitatea.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: