28
Joi, Mar

sursa foto: bzb.ro

Eveniment

Modernizarea infrastructurii rutiere din judeţul Braşov rămâne o prioritate pentru Consiliul Județean.

,,Astăzi a avut loc o fază determinantă în construcţia unui pod nou peste râul Racoviţă, în localitatea Recea, parte din proiectul de modernizare a drumului interjudeţean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P. Constructorul, SC Diferit SRL, a făcut săpăturile necesare turnării fundaţiei pentru culeea viitorului pod, iar specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii din Braşov au făcut controlul de calitate pentru lucrările realizate, în scopul autorizării continuării acestora.

Potrivit informaţiilor furnizate de Marius Man, şeful şantierului, proiectul cuprinde numeroase lucrări prin intermediul cărora antreprenorul reface toate podurile şi podeţele de pe traseu. În prezent au fost finalizate nouă podeţe transversale noi cu deschiderea de 2 metri, un podeţ cu deschiderea de 4 metri, iar alte trei podeţe - unul cu deschiderea de 2 metri şi două cu deschiderea de 5 metri sunt în lucru. Acestea sunt situate pe tronsonul Ucea de Sus - Victoria - Viştea de Sus - Drăguş - Sâmbăta de Sus - Gura Văii.

De asemenea, sunt deschise lucrările la cinci poduri: podul din localitatea Sâmbăta de Sus - la care continuă reparaţiile capitale începute toamna trecută, podul de la Viştea de Sus, podul peste râul Racoviţă de la Recea, podul peste râul Berivoi de la Recea, podul peste râul Sebeş din satul Sebeş, la acestea din urmă fiind realizate reparaţii la infrastructură şi urmând etapa desfacerii suprastructurii. Constructorul analizează posibilitatea demarării lucrărilor pentru podul peste râul Copăcioasa, de la Hârseni, acesta fiind un alt pod nou.

Reparaţiile capitale sau, după caz, refacerea în totalitate a celor 15 poduri şi 105 podețe transversale situate pe drumul interjudeţean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P sunt primele tipuri de lucrări care se realizează în cadrul proiectului. Pe măsura finalizării acestora, constructorul va continua cu refacerea părţii carosabile, a acostamentelor şi trotuarelor pe întregul traseu de aproximativ 50 de km, va executa reparaţii la 164 de podeţe de drumuri laterale şi 401 podeţe de acces, consolidări de maluri, amenajarea staţiilor de trasport public în comun şi refacerea drumurilor laterale.

Lucrările de modernizare a drumului interjudeţean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P (format din DJ 104 A, km 0+000-45+000, DJ 105 C, km 6+300-3+800, DJ 105P, km 0+000-3+800), finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, au început la sfârşitul lunii septembrie 2019 şi au fost reluate începând cu data de 17 martie 2020. Valoarea contractului de lucrări este de 141.594.653,28 lei (inclusiv TVA), iar antreprenorul are la dispoziție 33 de luni pentru a realiza toate lucrările cuprinse în proiect.”, se precizează într-un comunicat de presă al conducerii Consiliului Județean Brașov, remis redacției.

„Modernizarea infrastructurii rutiere din judeţul Braşov a fost şi rămâne o prioritate a noastră, alături de construirea Aeroportului şi de îmbunătăţirea condiţiilor de asistenţă medicală oferite la nivelul spitalelor pe care le avem în subordine. Sunt convins că Drumul «de sub munte», odată reabilitat şi modernizat, va genera o şi mai mare dezvoltare economică şi socială a localităţilor din Ţara Făgăraşului. Mă bucur că lucrările evoluează bine şi sunt convins că termenul contractual de finalizare a proiectului va fi respectat”, a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: